Home

Achtergrond laatste update:29 dec 2012

Bert Jansen

Bert Jansen, hoogste baas van zetmeelcoöperatie Avebe, heeft al heel wat bewezen. Hij staat al weer vier jaren bij Avebe aan de top. Elders misschien geen bijzondere prestatie, wel bij de aardappelzetmeelcoöperatie.

Avebe staat bekend als lastig bestuurbaar. En vanaf dit boekjaar 2012/2013 ontvangt Avebe geen evenwichtspremie meer uit Brussel van 14 miljoen euro. De zetmeelproducent investeerde het afgelopen jaar een topbedrag van 43 miljoen euro en zal het komende jaar weer een dergelijk bedrag uitgeven. De meeste investeringen gaan naar fabrieken die zetmeelderivaten voor de voedingsindustrie maken, want daar liggen marges hoger dan bij zetmeel voor industriële verwerking. De productiecapaciteit in Europa is groter dan de vraag dus is een “shake-out” onvermijdelijk.

Geboortejaar: 1959

Functies:
• Directievoorzitter Avebe

• Bestuurder Dutch Biorefinery cluster

Foto

  • Nieuw op 45
  • Bert Jansen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.