Home

Achtergrond laatste update:26 dec 2012

Rhandy Macnack

Rhandy Aleksander Macnack, topman van Cargill Europa, bezet zowel een buitengewoon belangrijke als onzichtbare positie in de Nederlandse agribusiness. Voegde in 2012 met de overname van Provimi bijna 800 miljoen euro omzet toe aan zijn portefeuille.

Provimi is een belangrijke producent van premixen en speciaalvoer en met de overname steekt Cargill concurrent Nutreco de loef af. Macnack die, hoewel zijn naam anders suggereert, geen Amerikaan is, bezet net als zijn werkgever zowel een buitengewoon belangrijke als onzichtbare positie in de Nederlandse agribusiness. Cargill B.V. is één van de grootste werkgevers in Nederland en boekte in 2011 volgens stukken van de kamer van koophandel een omzet van meer dan 5 miljard. Het bedrijf is onder meer eigenaar van Nedalco.
Cargill is het grootste familiebedrijf ter wereld en maakt met ADM, Bunge en Dreyfus de zogeheten ABCD-as van machtige en agriconcerns.

Geboortejaar: 1960

Functies:
• Directeur Cargill bv Nederland
• Directeur Cargill Feed Europe
• Vice-voorzitter productschap MVO
• Raad van Commissarissen Portbase, Rotterdam
• Bestuurslid Ondernemers Vereniging Amsterdam (ORAM)
• Voorzitter Raad van Toezicht Stichting Cardiologie Centra Nederland

Of registreer je om te kunnen reageren.