Home

Achtergrond

15 procent van boeren en tuinders heeft smartphone of tablet

Roggel – 15 procent van de boeren en tuinders in Nederland heeft een smartphone of tablet, tegen 50 procent van de totale bevolking. Dat blijkt uit online-onderzoek van AgriDirect onder 500 agrariërs.

Van de agrarische smartphone- en tablet-bezitters scant 27 procent weleens een QR-code in bijvoorbeeld een tijdschrift of de supermarkt.

Bijna een kwart weet niet wat een QR-code is. Het betreft een streepjescode die snel meer informatie over bijvoorbeeld het betreffende product decodeert. Het systeem is in de jaren ’90 door het Japanse Denso Wave ontwikkeld, in eerste instantie voor gebruik in de auto-industrie.

Bijna een vijfde van de ondervraagde boeren en tuinders maakt gebruik van agrarische applicaties op hun smartphone of tablet.

Of registreer je om te kunnen reageren.