Home

Achtergrond 216 x bekeken 1 reactie

Weinig beweging in prijzen vochtige voeders

De handel in vochtige voeders loopt rustig door. Grote prijsschommelingen blijven vooralsnog uit. Alleen bij bierbostel is sprake van een lichte prijsdruk gezien de huidige prijsvoederwaardeverhouding.

Wat opvalt, is dat het aanbod perspulp groot is. De aanvoer ligt op een hoog niveau waardoor moeite gedaan moet worden om al het product tijdig bij de veehouder te krijgen. Een prijsdaling lijkt er ondanks de hoge aanvoer niet in te zitten.

Ook wat betreft de handel in tarwegistconcentraat gebeuren er geen spannende dingen. De bio-ethanol fabriek in Rotterdam is dicht, terwijl de fabriek in Bergen op Zoom net is opgestart.
De aanvoer van aardappelproducten is nog steeds goed. Na de prijsdaling van aardappelvezels met 3 euro zijn de prijzen echter niet verder verlaagd.

De prijs van ingekuilde snijmais varieert momenteel, bij een drogestofgehalte van 32 procent, van 55 tot 60 euro per ton. De prijzen liggen relatief hoog, ongeveer 10 euro per ton hoger dan vorig jaar. Uit onderzoek is gebleken dat de kwaliteit weliswaar sterk varieert, maar dat over het algemeen de oogst 2011 snijmais heeft opgeleverd met goede voedingswaarde en een uitstekende verteerbaarheid. Uiteindelijk zal het van de vraag afhangen of genoemde hoge prijzen gehandhaafd kunnen worden.

Prognose: stabiele prijzen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Zolang veehouders genoeg afvalprodukten afnemen zakt de prijs niet

Of registreer je om te kunnen reageren.