Home

Achtergrond 290 x bekeken 4 reacties

Week 47: vraag naar eieren loopt goed door

De vraag naar eieren loopt volgens de pakstations ook deze week goed door. De bestellingen van de Duitse en Nederlandse retailers liggen op een behoorlijk peil en dat zou betekenen dat ook de consumptie van eieren zeker niet slecht kan zijn. Daarnaast melden de meeste pakstations weer verder oplopende prijzen voor vrijwel alle soorten en gewichten.

De eiproducten industrie vraagt uiteraard ook naar eieren, maar de verwerkers zijn deze week toch wat meer afwachtend dan in de afgelopen weken merkbaar was. De oplopende prijstendens die de laatste weken zichtbaar was zal een belangrijke reden zijn, waardoor men nu vooral even inteert op bestaande voorraden.

Het aanbod van scharreleieren blijft ruim van omvang, maar biologische en vrije uitloopeieren zouden wat minder ruim beschikbaar zijn. De vraag naar eieren vanuit derde landen zou, als gevolg van de verder oplopende prijzen, niet bijzonder groot zijn.

Al met al, een vriendelijk beeld op de markt van eieren.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Scharrelkippen boer

  Nu ben ik verplicht overgeschakeld van Kooi naar Scharrel , het heeft ons € 26 per kip gekost. In totaal € 2.600.000 geinvesteerd en nu blijkt dat mijn eieren hetzelfde waard zijn dan mijn oude kooi eieren!!??!!?? Dus eigelijk zijn we met zijn allen gefopt door alles en iedereen.He t is wel leuk om te weten voor ons dat er geen weg meer terug is. We zullen dan maar weer aan de volgende periode van 15 jaar tobben beginnen, of heeft er iemand een alternatief voor mij.
  groetjes van een scharrelkippen boer die zich erg bedrogen voelt!

 • no-profile-image

  kippenboer brabant

  Laten we ten eerste blij zijn dat er deze week 35 cent bij is. als we deze trend doorzetten tot kerst komen we dit jaar toch nog een boven de kostprijs uit. En nog je nou scharrel hebt of kooi, pas over 10 jaar kun je concluderen wat nu de beste keuze was. Kun je bijna vergelijken met of je nu varkens of kippen moest houden volgens mij

 • no-profile-image

  Roelof

  Scharrelkippen boer.
  Klagers geen nood.
  Kooiboeren hebben de laatste jaren kunnen verdienen met afgeschreven kooien. (U schrijft nu in tien jaar 2.60 per kip af en wat was de op de kooi?) Scharrelboeren, vaak pas geïnvesteerd, hebben in de regel geen afgeschreven spul, dus hebben, en hadden, een goede marge nodig, dit ondervindt ú nu ook.
  De goede prijzen gaan wel weer komen, daar ben ik van overtuigd. Hoop dat je het plezier nog terugvindt.

 • no-profile-image

  brabantse eierhandel

  met stomme verbazing zie ik dat er nog pluimveehouders zijn die 2600000 inversteren volgens mij heb je dan veel eigen middelen want er is geen een bank die dat allemaal aan u uitleent ik heb een tip als de prijs van de eieren opleeft verkoop dan de hele zooi dan hoeft je ook geen 15 jaar gaan tobben en ga emigreren naar een warm land
  eierhandel

Of registreer je om te kunnen reageren.