Home

Achtergrond 10 reacties

Week 46: aanbod eieren blijft ruim

Op de markt van eieren blijven de vriendelijke tendensen voorlopig nog de boventoon voeren. De vraag en bestellingen van de Nederlandse retail is redelijk tot goed en het lijkt erop dat ook de prijzen weer wat verder oplopen.

Naast de vraag van de Nederlandse retailers is ook de eiproducten industrie redelijk in beeld en ook hier zitten de prijzen wat in de plus. Over de vraag vanuit derde landen is een minder eenduidig beeld te verkrijgen. Enkele pakstations vonden het opmerkelijk dat ondanks de oplopende prijstendens deze vraag nog redelijk overeind bleef, maar anderen zagen toch duidelijk wat minder beleving vanuit deze hoek.

De vraag van Duitse retailers zou sterk wisselen. De vraag vanuit sommige Duitse regio’s zou wat tegenvallen, terwijl deze vanuit andere regio’s juist weer heel erg goed was. Een echte verklaring hiervoor was niet voorhanden, maar mogelijk heeft een oplopende regionale productie daar iets mee te maken.

Het aanbod van eieren blijft ruim, maar naast het steeds lagere aandeel van kooihennen in het totale bestand, zouden nu ook vrij grote aantallen oude scharrelkippen worden geruimd, waardoor het aandeel zware eieren de komende tijd mogelijk weer wat gaat afnemen.

Al met al, een toch wel redelijk vriendelijk marktbeeld.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  het

  het enige wat een prijsstijging deze week van minimaal 40 cent in de weg staat is het aneveikartel.

 • no-profile-image

  handelaar

  de handel is helemaal niet zo rooskleurig als jullie allemaal denken. Zoals het er nu uitziet blijft de markt nog zeker 3 maanden overvol door de kooieieren in de "ilegale kooi"

 • no-profile-image

  Harrij

  Wat een reactie weer van een handelaar,praat de markt maar weer omlaag. Het zal wel zijn dat hij meer aan kooieieren kan verdien als aan de scharreleieren.Het hier ook eens tijd dat we weer een beetje marge kunnen draaien!!!!!

 • no-profile-image

  wilco van laar

  Nog zes weekjes, het komt goed !

 • no-profile-image

  Kippeboertje

  Ik kreeg vandaag een brief van mijn handelaar met het verzoek om over te gaan op GMO vrij voer. Dit voer is ongeveer 0.1 cent per ei duurder, dit helpt dus ook niet echt mee.

 • no-profile-image

  kooi om de kip

  Ja Ja ut is gebeurt de kooi eitjes zijn duurder als die scharreleieren prima van de handel dit moest de nma is weten

 • no-profile-image

  lachende handelaar

  nop notering laatste 4 weken + 0,67
  weser ems laatste 4 weken +1,10

 • no-profile-image

  sorber completamente mio socio

  nog 6 weekjes plus 6 maandjes zal je bedoelen

 • no-profile-image

  wilco van laar

  Of het nu 6 weken is of 6 maanden ?, wie zal het zeggen. Maar dat er een tekort aan eieren komt is zeker,kijk maar eens naar de broedei cijfers in de EU !.

 • no-profile-image

  lekkernog

  Ja,ja wat zeur nou, de kooi moest toch weg. je krijgt je zin en dan is de scharrel toch de bodem.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.