Home

Achtergrond

Vooral afzet ooien en oude schapen loopt goed door

De handel in ooien en oude schapen loopt goed. De export van ooien naar Frankrijk houdt de prijzen goed.

Voordeel is dat de Engelse ooien relatief duur zijn. Voorlopig lijkt de vraag naar ooien uit Nederland niet af te nemen. De handel in rammen loopt duidelijk minder, maar dat is niet vreemd kort na het Offerfeest. In Leeuwarden werden de noteringen voor rammen gelijk gehouden, maar de prijzen stonden duidelijk onder druk. De totale aanvoer lag op 1.166 dieren, waarvan ongeveer de helft rammen. Toch gaat de handel er niet vanuit dat er nog veel rammen boven de markt hangen. Is dat wel het geval dan zouden de rammenprijzen wel eens kunnen gaan dalen.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.