Home

Achtergrond

Vlotte handel na Offerfeest ondanks goede aanvoer

De handel in schapen loopt vlot. Van een kentering van de markt lijkt na het Offerfeest dan ook geen sprake.

De aanvoer in Leeuwarden lag deze week op 1.066. Ook een paar honderd dieren meer had de prijzen volgens een handelaar niet kunnen drukken. De vraag is nog steeds goed. De verwachting is dat de prijzen voorlopig nog op een relatief hoog niveau blijven.

Groot voordeel is dat de weersomstandigheden erg goed zijn voor de schapen in het veld. Schapenhouders hebben nog geen haast om hun dieren te verkopen. Zolang het droge en stabiele weer van nu blijft lijkt er weinig in de markt te veranderen. Winterse omstandigheden kunnen de markt wat onder druk zetten.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.