Home

Achtergrond

Vion houdt notering in stand op € 1,63

Vion houdt de varkensprijs gelijk deze week op € 1,63. De notering is gelijk aan die van de Duitse slachterijen.

De notering staat nu een kwartje hoger dan vorig jaar in deze week. In de slachterijwereld valt te beluisteren dat de vleesafzet niet al te vlot loopt. Vooral ook de vraag uit het verre oosten zou teruggevallen zijn. Het aanbod van varkens is normaal. Er worden enkele tienduizenden varkens meer geslacht per week dan een jaar geleden.

De varkensprijsontwikkeling van de laatste weken is bijzonder. De laatste jaren ging de prijs vanaf week 40 meestal omlaag, met nog een eindsprint vanaf week 46, 47. De grote vraag is wat de prijs nu gaat doen naar het eind van het jaar.

Prognose: stabiel.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.