Home

Achtergrond

Veilig leren glibberen op Drentse polderwegen

Emmen – Vierentwintig chauffeurs van loon- en grondverzetbedrijven uit Drenthe kregen gisteren een rijvaardigheidstraining.

Emmen – Vierentwintig chauffeurs van loon- en grondverzetbedrijven uit Drenthe kregen gisteren een rijvaardigheidstraining. De bestuurders leerden in de praktijk hoe trekkers en oogstmachines het best onder controle kunnen worden gehouden op glibberige plattelandswegen. Daarnaast werden instructies gegeven hoe veilig deel te nemen aan het verkeer met grote machines. De training is het initiatief van het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) in samenwerking met de onderwijsinstelling Terra Next, Cumela Nederland en Verkeersschool Dibo Emmen.


Foto RB

Kootwijkerbroek – De vleeskalveren op het bedrijf van kalverhouder Wim Mulder in het Gelderse Kootwijkerbroek eten een nieuwe melkvervangende kalverkorrel, die op de markt wordt gebracht door voerfabrikant Denkavit. De Voorthuizense veevoerproducent brengt het kalverkrachtvoer met constant ijzergehalte in verschillende vormen op de markt: van volledige brok tot kern.


Foto Frans Ypma

Nieuwolda – Akkerbouwer Dick Knottnerus uit het Groningse Nieuwolda maakt met de rotorkopeg zijn land klaar voor een bloemenmengsel. Zo zoekt hij vanuit het samenwerkingsverband Bloeiend Bedrijf naar agrobiodiversiteit, legt zoon Otto uit. Knottnerus vertelt hoe ze zoeken naar plaaginsecten en natuurlijke vijanden daarvan om gewasbeschermingsmiddelen uit te sparen. ”Je leert van alles over je land als je vangbakken maakt en met een bioloog rondgaat. Echt, je kijkt je ogen uit. Ik vind het interessant om hieraan mee te doen.”


Foto Koos van der Spek

Kesteren – Vlakbij het Gelderse Rhenen is een perenteler bezig met de aanleg van een gloednieuwe boomgaard van 2,5 hectare. Volgens de buren moet het een Conference-boomgaard worden. De perenbomen worden waarschijnlijk in het voorjaar geplant. De betonpalen vormen een bijzonder contrast met de Cuneratoren van Rhenen. Het nieuwe landschap versus het stabiele stadslandschap van de Gelderse stad heeft zo wel wat weg van een begraafplaats.


Foto William Hoogteyling

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.