Home

Achtergrond 1 reactie

Tulpenbollen beregenen in november

Zeewolde - Akkerbouwer en bloembollenteler Henk van de Westeringh uit Zeewolde beregent zijn 55 hectare tulpenbollen.

Een vreemd plaatje in november. “Door de droogte wortelt het gewas slecht en mist het aansluiting met de ondergrond”, legt hij uit. “Voorlopig wordt geen regen voorspeld, dus kun je maar beter op tijd ingrijpen. Het is immers een dure teelt.” Foto Inaxion

Sing Buri - De Thaise premier Yingluck Shinawatra rijdt op een trekker tijdens haar bezoek aan het overstroomde platteland in de Thaise provincie Sing Buri. De ergste overstromingen sinds vijftig jaar hebben al het leven gekost aan 500 mensen. Foto EPA

Hannover - Bezoekers van de Agritechnica-beurs bekijken een motor bij de stand van FPT Powertrain. De beurs in Hannover vindt plaats van 13 tot en met 19 november. Foto EPA

Menterwolde - Medewerkers van fruitbedrijf Huib Meinardi uit Menterwolde oogsten aardbeien. Het seizoen loopt op het einde. “Tot sinterklaas verwachten we te plukken. Dat is wel 14 dagen vroeger dan normaal.” Dat betekent dat de aardbeienteler tot kerstmis stookt om de bloemvorming bij de planten te stimuleren. “Dan gaat de verwarming op vorstvrij tot februari.” Over het afgelopen seizoen is de fruitteler redelijk tevreden. Het voorjaar was matig, de laatste maanden zijn behoorlijk. “Maar niet super.” Meinardi zet zijn fruit af via huisverkoop en The Greenery. Door de economische crisis is zijn huisverkoop ook licht gedaald dit jaar. Foto Koos van der Spek

Den Haag – Bestuurslid Irene van der Sar van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) biedt voor het ministerie van ELI een pak Fair Trade chocolademelk aan aan minister Maxime Verhagen. Hij was niet de enige die zo’n pak chocomelk mee naar huis mocht nemen. Ook tal van ambtenaren en bezoekende bestuurders van ondermeer LTO-Nederland kregen de kans om te ontdekken hoe eerlijke chocomelk smaakt. De Fair Trade chocolademelk is begin vorige week geïntroduceerd in de supermarkt. Steeds meer C1000-supermarkten hebben het product in het schap staan. Met andere supers wordt nog druk overleg gevoerd. Foto NMV

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    cees de ruiter

    leuk eens iets over je te lezen (oud stage loper

Of registreer je om te kunnen reageren.