Home

Achtergrond

Telers speculeren op verder dalende gasprijs

Energieprijzen dalen door het ongunstige economische nieuws verder door en veel telers wachten daarom met het afsluiten van gascontracten.

Nuon schat dat 20 procent van haar klanten heeft ’geklikt’. Telers die wel contracten afsluiten, kiezen vaak voor contracten met een korte looptijd van één tot drie maanden. Men sorteert wel voor door een leverancier te kiezen.

De prijs voor een vat Noordzeeolie (159 liter) beweegt net boven de 106 dollar, 20 dollar lager dan de top voor 2011 die in maart is neergezet. De prijs voor een kuub gas (levering in 2012) is op de termijnmarkt in twee weken tijd een cent gedaald tot 24,13 cent. De prijs voor levering een jaar later is 0,6 cent gedaald tot 25,90 cent.

Prognose: verdere daling

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.