Home

Achtergrond

Stroverdeler maakt licht werk in eendenstal

Oudega – Wel een flinke koppel eenden in een nieuwe stal, maar niet meer zo veel arbeid als vroeger. Daar profiteren Arend en Janneke Hoekstra uit het Friese Oudega van dankzij de installatie van een stroverdeler.

Oudega – Wel een flinke koppel eenden in een nieuwe stal, maar niet meer zo veel arbeid als vroeger. Daar profiteren Arend en Janneke Hoekstra uit het Friese Oudega van dankzij de installatie van een stroverdeler. Het apparaat voert, hangend aan een rail bovenin de stal, de werkzaamheden uit.

De stal staat wel op een boerenerf, maar voor de Hoekstra’s betekent de eendenhouderij hun intrede in de agrarische sector. Hij is chauffeur, zij zit in de zorg, maar beiden wilden dieren houden. Een kippenstal bleek te duur in verband met de aankoop van rechten, een eendenstal zat er wel in. Ze zijn er blij mee.

Foto Marten Sandburg

Duisburg - Boer Kueppers jaagt ganzen over een weiland in het Duitse Duisburg. Het grootste deel van de ganzen zal eindigen in maaltijden die genuttigd worden op Sint Maarten op 11 november. Het vlees van de ganzen kost zo'n € 10,50 per kilo.

Foto ANP

Malterdingen - Een medewerker van een plantenkwekerij, Claudia Siegmund, is omringd door kerststerren in een kas in het Duitse Malterdingen. De planten zijn populair als decoratie in de kerstperiode.

Foto ANP

Jammu - Een Indiaase groenteverkoper weegt aardappelen af op de groentemarkt in Jammu. De voedselprijzen in India zijn gestegen tot het hoogste niveau in negen maanden. De toegenomen vraag naar groente, melk en eiwitrijke producten door verschillende hindoe-festivals hebben de inflatie opgedreven.

De hogere prijzen raken vooral Indiaase families met gemiddelde en lage inkomens. De oppositiepartij beschuldigt de regering die onder leiding staat van minister-president Manmohan Singh ervan niet goed in te grijpen op de situatie.

Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.