Home

Achtergrond 272 x bekeken

Stabiliteit champignonmarkt laat te wensen over

De afzetmarkt kan niet goed zonder prijsacties. Dat bleek deze week met enige prijsdruk.

Bij de fijnste sorteringen ging er 5 cent van de gemiddelde prijs af. Bij de fijne sortering en middels daalde de prijs ook met 5 cent. De reuzensortering bleef wel constant. Op de vrije markt werden wel prijzen genoteerd van minder dan € 1,20, maar een handelaar noemt dat als gemiddelde tussen de handels- en contractprijs.

De kastanjemarkt staat fors onder druk. Deze week ging er 5 cent af en kwam de gemiddelde prijs op € 1,25 per kilo. Er is meer productie en handelaren hebben moeite alles af te zetten. Vorig jaar was de prijs € 1,65.

Oesterzwammen brengen prijzen op van rond de euro.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.