Home

Achtergrond

Stabiele roséprijzen bij verder slappe vleeshandel

De afzet van rosékalfsvlees loopt moeizaam. Slachterijen klagen daarom ook over traag lopende verkopen en achterblijvende opbrengsten.

Vooral vlees van oude rosés en de luxere delen zijn moeilijker te slijten. Het goedkopere voorvlees kan naar meer bestemmingen worden verkocht en loopt dus vlotter weg. Onder meer in Duitsland en Frankrijk.

De inkoopprijs van levende dieren houdt niet altijd gelijke tred met de vleesafzet, maar ditmaal zit er ook volgens de handel geen plus in bij de afzet van levende dieren, zoals vorige week nog wel het geval was. Slachterijen zeggen door de moeizame afzet ook minder te slachten. De handel meent dat krappe aanvoer de oorzaak is.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.