Home

Achtergrond

Stabiele prijzen en rustige handel in vochtige voeders

De handel in vochtige voeders loopt rustig door. De prijzen zijn stabiel en de handel spreekt van een gezonde vraag.

De verwachting is dat de prijzen komende week redelijk stabiel blijven. Vraag en aanbod van bierbostel lijken in balans. Perspulp wordt weinig meer verkocht, maar nog wel veel uitgeleverd. De aanvoer van aardappelproducten is groot. De afzet van aardappelvezels loopt mede dankzij de prijsverlaging van 3 euro goed door. Ook de afzet van tarwegistconcentraat (tgc) loopt goed door. Het aanbod tgc is fors, wat de prijzen licht onder druk zet.

Over de ruwvoerposities wordt duidelijk verschillend gedacht. Hoe de vraag naar bijproducten zich op de langere termijn ontwikkelt blijft nog afwachten. Veehouders lijken minder ver vooruit te plannen dan voorheen.

Stro en hooi komt onder meer uit Denemarken, Hongarije, Engeland en Frankrijk. De prijzen zijn iets gezakt, maar blijven voorlopig hoog. Grote balen tarwestro gaan voor rond de 170 euro weg.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.