Home

Achtergrond 1 reactie

Stabiele prijs appelen ondanks matige vraag

De markt voor Elstar en Jonagold is tam, toch blijft de prijs stabiel. Dat melden handelsbedrijven.

Het volume is wat teruggelopen, mede door de stevige aanvoer van citrus en de diverse acties met het citrusproduct door grootwinkelbedrijven. Daardoor blijft de prijs vrij stabiel. Gemiddeld rond de 50 cent per kilo.

Elstar wordt beter betaald dan Jonagold. De 75’ers gaan weg voor 60 tot 70 cent per kilo, de 70’ers voor 40 tot 50 cent. Jonagold ligt gemiddeld op 40 cent per kilo. De prijs voor industrieappelen is opgeklommen tot 16 cent en vormt daarmee de bodem in de markt. De verwachting is dat na sinterklaas de vraag naar kwalitatief betere appelen zal toenemen.

Prognose: prijs stabiel.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jpk

    een veilingprijs van 0.40
    isde prijs voor fruittler 020    ver beneden kostprijs

Of registreer je om te kunnen reageren.