Home

Achtergrond

Prijsstijging varkens voorlopig voorbij

Vion houdt zijn varkensprijzen in Nederland en Duitsland voor deze week onveranderd op € 1,63 per kilo geslacht gewicht franco slachterij. Het bedrijf volgt daarmee de Duitse noteringen die vrijdag ook onveranderd bleven.

Het aanbod van varkens is iets ruimer. De drang om varkens langer te laten liggen is er wat af nu duidelijk is dat de prijs voorlopig niet meer stijgt.

Varkensvlees levert deze week niet meer geld op dan vorige week. De grote vraag is wat er de komende weken nog gebeurt. In de aanloop naar Kerst zullen de luxere delen van het varken wat meer op kunnen brengen. De ervaring van de laatste jaren leert echter dat het effect op de totale varkensprijs tamelijk klein is.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.