Home

Achtergrond

Prijs energie gedaald

De prijs voor een vat Noordzeeolie (159 liter) is op weekbasis 6 dollar gedaald tot ruim 108 dollar (79,9 euro).

De olieprijs stijgt nu weer voorzichtig in de verwachting dat de euro zich wat zal herstellen. Bovendien heeft Japan, één van de vijf grootste consumenten van energie wereldwijd, beter dan verwachte groeicijfers gepubliceerd. De gasprijs heeft in navolging van de olieprijs op de termijnmarkt in waarde zo'n halve cent ingeleverd. De prijs voor levering in 2012 staat nu op 25,2 cent per kuub terwijl voor levering in 2013 26,5 cent wordt betaald.

De stroomprijs is iets harder gedaald dan de gasprijs met als gevolg een wat slechtere gemiddelde marge voor WKK-bezitters, van net minder dan 29 euro per Mwh. Het weer is wat wisselvallig waardoor voorspellingen voor de komende week lastig zijn.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.