Home

Achtergrond

Peenprijzen komen wat tot rust in vaste markt

De rooiperiode van de peen is zo goed als achter de rug.

In Nederland blijft de stemming voor de B-peen en schalenpeen vast. De prijzen zijn in de afgelopen weken opgejaagd door de gretige inkoop van de bedrijven met gekoelde opslag. Pas over enige tijd gaat de rechtstreekse handel met Duitsland meer vat op de prijzen krijgen. In Duitsland is de kwaliteit van peen in Rijnland-Westfalen goed, maar laat het volume te wensen over. Noordelijker Duitse productie heeft een flinke tik gekregen van de langdurige regenperiode. Het Duitse prijsniveau ligt rond dat van Nederland. Weliswaar zal Duitsland nog enkele weken af land aanvoer hebben, nachtvorst kan in dat opzicht nog roet in het eten gaan gooien.

Prognose: prijshoudend.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.