Home

Achtergrond

Peenmarkt kalm, maar prijshoudend gestemd

Anders dan vorig jaar is de afgelopen maand het weer mooi gelijkmatig geweest en redelijk droog. Bijgevolg is het rooien en daardoor de aanvoer van zowel biologische als conventionele peen gelijkmatig gelopen.

De laatste percelen zijn gerooid. De prijs voor zowel C/D-peen als B-peen is nog 1 euro verder gestegen, het prijsniveau af land ligt op 14 cent, ook in de Flevopolders. Vanaf volgende week zullen er al leveringen peen komen uit de koeling. Voor de peen uit bewaring kunnen niet abrupt de volledige kosten voor gekoelde bewaring à 6 cent per kilo worden doorberekend. De afnemer zal daar de komende weken wel mee geconfronteerd worden. B-peen gaat richting 16 cent per kilo.
Prognose prijs stijgt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.