Home

Achtergrond

Olie en elektra duurder, gas goedkoper

De prijs voor een vat Noordzeeolie is door positief economisch nieuws op weekbasis zo’n 4 dollar gestegen tot 114 dollar (83,5 euro).

De stijging kan worden verklaard uit het vertrek van de Italiaans premier Berlusconi en de eerste economische kwartaalgroei in Japan sinds een jaar. De hogere olieprijs heeft ook de prijs voor elektra mee omhoog getrokken, tot 73,5 euro per Mwh tijdens piekmomenten en 670 euro per Mwh basislast.

De gasprijs is op de termijnmarkt licht gedaald tot 25,2 cent per kuub bij levering in 2012. De prijs voor levering een jaar later ligt 1,5 cent hoger. De gemiddelde marge op een WKK-installatie is per saldo licht gestegen tot net boven de 30 euro per Mwh. De verwachting is dat de koersen gelijk blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.