Home

Achtergrond

Nuchtere kalveren 8 tot 10 euro goedkoper op markt

De handel in nuchtere kalveren liep deze week rustig op de markten in Purmerend en Leeuwarden.

De prijzen voor stierkalveren daalden met 8 tot 10 euro per dier. De notering van een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit kwam daarmee op 98 tot 128 euro per stuk in Purmerend. Dat is 3 euro per stuk meer dan een jaar geleden.

Kalfvleesintegraties proberen hun inkoopprijzen voor nuchtere kalveren met man en macht te drukken. De opbrengst van blanke vleeskalveren wil maar niet stijgen. Daardoor is het mesten van deze dieren nog verliesgevend. Alleen rosévleeskalveren leveren wat winst op. Daardoor vragen vrije vleeskalverhouders meer nuchtere kalveren.

Prognose: prijs daalt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.