Home

Achtergrond

Nuchtere kalveren 5 euro duurder in Purmerend

De handel in nuchtere kalveren liep deze week onverwacht goed op de markt in Purmerend.

Inkoper Bayens wilde bij aanvang van de markt zeker niet meer voor de dieren betalen. Schorsers betaalden door een wat krapper aanbod meer voor de beesten. Bij vleeskalverhouders komen wat meer stallen leeg, omdat kalfsvleesintegraties langzamerhand beginnen te slachten voor de feestdagen aan het eind van het jaar. Zodoende stegen de prijzen in Purmerend met 5 euro per stuk voor kalveren van melkveerassen.

Doordat de prijzen in Purmerend wat lager lagen dan andere noteringen, verhoogde de noteringscommissie haar prijzen met 7 euro per stuk. Een zwartbont noteert tot 135 euro.

Prognose: prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.