Home

Achtergrond

Mindere kwaliteiten blanke vleeskalveren noteren hoger

De prijzen van de mindere kwaliteiten blanke vleeskalveren stegen vorige week met 5 cent per kilo geslacht gewicht.Zwartbonte blanke vleeskalveren noteerden daarmee € 5,15 tot € 5,20 en roodbonten € 5,25 tot € 5,30 per kilo. Dat is € 0,25 per kilo meer dan een jaar geleden. Die meerprijs is volstrekt onvoldoende om de gestegen voerkosten van vleeskalveren te dekken.

Het lukt Nederlandse kalfsvleesintegraties maar nauwelijks om de opbrengst van blank kalfsvlees te verhogen. Dat is opmerkelijk, omdat de prijzen van de dieren in de exportlanden Duitsland, Italië en Frankrijk wel omhoog gaan. Vlak voor de feestdagen zou kalfsvlees meer moeten opbrengen dan het geval is.

Prognose: prijs gelijk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.