Home

Achtergrond

Meer, maar nog te weinig uienafzet bij bodemprijs

De overvloedige uienoogst hangt de sector als een molensteen om de hals.

Naar voorzichtige schatting zijn er dit seizoen 400.000 ton uien teveel. Ook in andere productiegebieden is de beschikbaarheid steeds goed geweest. Voeg dit bij het gegeven dat er in sorteercapaciteit is geïnvesteerd, zodat deze goed is voor 30.000 ton uien per week, bij een afzetmogelijkheid van hooguit 20.000 ton en de lage prijzen zijn verklaard. Om maar te kunnen doorwerken hebben sorteerders in feite orders gekocht. Buitenlandse inkopers hebben lang achterover geleund, maar kopen bij de huidige bodemprijzen al wel meer. Tot prijsverbetering kan dit op korte termijn niet leiden, al slinken de werkvoorraden.

Prognose: prijsdruk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.