Home

Achtergrond

Meer aanvoer en hogere prijs

Een Nederlandse afzetorganisatie zegt toch verrast te zijn over de aanvoer aardbeien die met het zachte weer hoger uitviel dan voorzien. Dat leidde niet tot druk op de prijzen.

De organisatie noemt prijzen van 2,50 euro per pond. Een andere organisatie geeft prijzen af daar net onder. Feit is dat de markt licht oplopend is en dat kan nog verder doorzetten als de koude invalt, mogelijk al volgende week. Dan neemt de aanvoer af, veel ruimte voor prijsstijging is er echter niet.

Voor een handelaar is het ook de vraag of de Nederlandse teelt de kerst wel haalt. Het seizoen gaat zo snel dat dit onzeker is. Als de volumes te klein zijn voor kerst, kan dat de vraag negatief beïnvloeden.

Prognose: oplopend

Of registreer je om te kunnen reageren.