Home

Achtergrond

Markt vochtige voeders is redelijk in balans

Vraag en aanbod van vochtrijke voeders lijken redelijk in evenwicht. Prijzen hebben de neiging om wat te dalen. Alleen de prijzen van bierbostel vormen een uitzondering. De vraag naar bierbostel is nog steeds goed.

Tarwegistconcentraat is in prijs gedaald. De vraag naar perspulp is vanwege het prijsniveau minimaal. Ook de afzet van aardappelvezels is afgenomen, maar loopt nog steeds goed door. Het feit dat de meeste verse mais in de kuil zit verklaart de afgenomen vraag.
Het aanbod van voeraardappelen komt op gang. Prijzen liggen rond de 30 euro per ton.

De meeste melkveehouders hebben afgelopen seizoen, ondanks wat afwijkende weersomstandigheden, uiteindelijk voldoende ruwvoer binnen weten te halen.Het prijsverschil tussen vochtrijke voeders en mengvoer is groot. Vochtrijke voeders blijven daarom interessant. Toch is het waarschijnlijk dat de prijzen nog wat gaan dalen. De grootste vraag lijkt achter de rug. Daarbij groeit het aanbod uit de aardappelindustrie. Opmerkelijk is dat de prijzen van bierbostel relatief hoog blijven.

De stroprijzen zijn inmiddels wat gedaald. De prijzen waren zo hoog dat kopers afhaakten. Het stro moet van ver komen, maar de aanvoer lijkt goed op gang te zijn gekomen.

Prognose: prijzen dalen

Of registreer je om te kunnen reageren.