Home

Achtergrond

Lichte prijsdruk slachtkoeien op jojoënde markt

De koeienprijzen op de veemarkt in Bunnik jojoën de laatste weken behoorlijk.

Nu eens 5 cent meer, dan weer 5 cent eraf. Vaak is er een direct verband met de aanvoer. Het beeld in Bunnik weerspiegelt echter niet de markt als geheel. Leeuwarden en de veehandelsbond NBHV noteren gelijkblijvende prijzen, terwijl er aan de afzetkant lichte prijsdruk is te signaleren. Afgaande op het aantal slachtingen en het gemiddelde gewicht van de geslachte dieren, lijkt dat ook begrijpelijk. De laatste weken worden geleidelijk aan iets meer koeien geslacht, terwijl het gemiddelde gewicht van de geslachte dieren iets oploopt. Het zijn nog geen grote wijzigingen, wel lichte verschuivingen.

Prognose: lichte prijsdruk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.