Home

Achtergrond

Lage aanvoer volgt op goede handel voor Offerfeest

De handel in schapen staat op een laag pitje nadat het vorige week alle hens aan dek was.

In de afgelopen dagen zijn er in Nederland ongeveer 75.000 schapen en geiten geslacht voor het Offerfeest. Vooral de handel in rammen loopt erg goed in de weken voor het Offerfeest. Een groot deel van de aangeboden rammen is voor goede prijzen verkocht. Het gevoel van euforie werd wel wat minder, nadat bleek dat de rammenprijzen niet onbeperkt door konden stijgen. Kopers trapten even op de rem, maar niettemin zijn de meeste rammen voor relatief hoge prijzen verkocht. De rammen die nu nog in Nederland rondlopen zijn courant genoeg om in de reguliere handel opgenomen te worden.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.