Home

Achtergrond

Komkommerseizoen nadert einde, prijsvorming matig

Het Nederlandse komkommerseizoen loopt ten einde. Naar verwachting wordt er nog een week geproduceerd.

Spanje heeft inmiddels de markt overgenomen. Behalve een klein aandeel in het volume, laat ook de kwaliteit het volgens sommige handelaren afweten. Dat resulteert in een matige prijsvorming, woensdag worden er prijzen genoteerd varierend van 20 tot 25 cent per stuk (40’ers). Maandag lag de prijs nog rond de 28 cent. In week 43 lag de prijs boven de 30 cent.

In de supermarkten ligt de gemiddelde prijs van komkommer zowel in Duitsland als Nederland al wekenlang op een redelijk stabiel niveau. Over de laatste 12 weken komt de middenprijs in Nederland uit op 58 cent, in Duitsland op 50 cent per stuk.

Prognose: prijs daalt

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.