Home

Achtergrond

Kabbelende graanmarkt onder allerlei invloeden

De graanmarkt kabbelt en kan alle kanten op. Deze week zijn plusjes waarneembaar in de noteringen. Verder bepalen de euro en Griekse gebeurtenissen het prijsniveau.

De markt is aardig in balans. De euro is gezakt in waarde en dat zorgt ervoor dat de Griekse staatsschuld, die een diepe recessie kan veroorzaken in Europa, niet leidt tot een grote daling op de gaanmarkt.

Het International Grains Council trekt uit de wereldgraanbalans de conclusie dat de graanvoorraden tot juli 2012 afnemen, ondanks de record oogstvoorspelling. Dit heeft te maken met de verwachte groeiende consumptie. Een stabiel prijsniveau ligt het meest in de lijn der verwachting.

Prognose: stabiel tot stijgend prijsniveau

Of registreer je om te kunnen reageren.