Home

Achtergrond

Inspectie legt controle uit aan studenten

Dronten - De Voedsel en Waren Autoriteit legt aan studenten van de Christelijke Agrarische Hogeschool uit wat er komt kijken bij een controle.

Dat gebeurde donderdag op de schoolboerderij van de hogeschool in Dronten. De VWA en de CAH werken samen, onder meer om toekomstige agrarisch ondernemers uit te leggen over het toezicht op naleving van de wetgeving. Studenten van de hogeschool konden in rollenspelen ervaren wat het werk van de controleurs inhoudt.

Foto Inaxion

Emmeloord – De zaailingen van aardappelhandelshuis Den Hartigh in Emmeloord worden bekeken en besproken. Kwekers, klanten en telers uit binnen- en buitenland maken dezer dagen een tour langs de aardappelhandelshuizen in Nederland, die zoals elk jaar hun tentoonstelling houden. Een moment van bijpraten en netwerken. Veelbelovende kruisingen krijgen extra aandacht, maar garanties zijn er nooit. Wat het ene jaar een prachtig ras lijkt, kan het volgende seizoen vol mankementen zijn. Het blijft spannend tot de rassenlijst er is.

Foto Petra Vos

Etten-Leur – Melkveehouder Joris Buijs spreekt, staande op een kuil op het eigen bedrijf, voor een groep deelnemers aan het praktijknet ”De bek vol gras”. Het netwerk heeft de afgelopen twee jaren hard gewerkt aan het verbeteren van de smaak van gras in de nazomer. De studiedag draaide overigens niet alleen om het verbeteren van de smaak van gras. Ook werd ingegaan op het verhogen van de eiwitwinning uit ruwvoer. Veehouders konden horen, maar ook ruiken, proeven en voelen hoe Buijs het in de praktijk doet.

Foto Marcel Bekken

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.