Home

Achtergrond 231 x bekeken

Industrie haalt ondereinde op

Een afzetorganisatie voorspelt dat komende periode weinig partijen Elstar onder de 35 cent verkocht zullen worden.

Dat komt door de vraag naar sap- en schilappels. Die is behoorlijk voor een volle markt als dit jaar. Prijzen van schilappels liggen rond de 20 cent en ook de vraag naar concentraatappels brengt de prijs naar 14 cent per kilo. Dat ruimt de markt op aan de onderkant. Met kosten voor sorteren is de bodem voor de versmarkt daarmee op 35 cent gekomen.

Voor Elstar gaan beste partijen van 75 millimeter van de hand voor meer dan 50 cent, zeventigers voor iets minder. Dat komt in de buurt van de kostprijs voor telers. De markt wordt schoner, nadat lange tijd te veel slechte partijen circuleerden, stelt een teler. Deze week is ook de start van Service2fruit. Op deze handelssite worden Elstar-partijen ongesorteerd aangeboden voor 40 cent. In de sector wordt veel verwacht van zo’n openbaar handelsplatform.

Prognose: stabiel tot licht stijgend.

Of registreer je om te kunnen reageren.