Home

Achtergrond

Huisdier 'Happy hippo Humphrey' doodt baas

Bellevue - Een bijzondere vriendschap tussen een Zuid-Afrikaanse boer en een 1.200 kilo wegend nijlpaard is afgelopen weekeinde fataal afgelopen.

Dat meldden Zuid-Afrikaanse media maandag. De 40-jarige Marius Els werd door het enorme zoogdier gebeten en in het water gesleurd, wat resulteerde in de dood van de Zuid-Afrikaan. Later werd 'Humphrey the happy hippo', zoals zijn Engelstalige bijnaam luidde, doodgeschoten.

Els ontfermde zich bijna zes jaar geleden over het nijlpaard. Dat was wees geworden tijdens een overstroming van de Vaalrivier bij de oostelijke plaats Bellevue.

De boer hield meerdere bijzondere huisdieren op zijn terrein, waaronder een giraffe, een buffel en meerdere neushoorns. Media uit binnen- en buitenland besteedden in de afgelopen jaren aandacht aan Els en zijn beesten.

Het nijlpaard was het favoriete 'huisdier' van Els. ,,Humphrey is als een zoon voor me, hij is net als een mens'', zo zei hij eerder dit jaar tegen de Britse krant Daily Mail. ,,Men denkt dat je alleen een relatie kunt hebben met honden, katten en andere huisdieren. Maar ik heb een relatie met het meest gevaarlijke dier van Afrika.''

Bekijk hier een filmpje van de nijlpaard en de Zuid-Afrikaanse boer

Of registreer je om te kunnen reageren.