Home

Achtergrond

Hoge aanvoer en minder afzet leidt tot prijsdruk schapen

De prijzen voor ooien en rammen staan onder druk. De aanvoer is relatief hoog terwijl de vraag het wat laat afweten.

Op de veemarkt in Leeuwarden lag de aanvoer met 1.147 niet opzienbarend hoog. De rechtstreekse aanlevering via verzamelplaatsen zou fors zijn. Veehouders willen een deel van hun schapen kwijt voor de winter.

Wat betreft de afzet lopen alleen de oude, relatief goedkopere oude schapen nog goed weg. De vraag naar ooien in Frankrijk is volgens de handel heel gewoon. Hoewel alleen de rammennotering in Leeuwarden is verlaagd, staan ook de prijzen voor ooien onder druk en naar verwachting komt daar voor half december geen verandering in.

Prognose: prijzen rammen en ooien onder druk

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.