Home

Achtergrond

Hennepkwekerij gevonden in transformatorhuis

Deurne - De politie heeft deze week in een transformatorhuisje in Deurne een hennepkwekerij aangetroffen.

De politie liet donderdag weten dat dit een van de opzienbarendste vondsten was tijdens een actie tegen georganiseerde criminaliteit die op verschillende dagen werd gehouden. De genomen risico's zijn enorm, aldus de politie. Niet alleen bestaat het gevaar van brand en explosies op de locatie zelf, maar het transformatorhuis verzorgt ook een groot deel van de wijk van stroom.

In totaal werden 15 locaties doorzocht in Tilburg, Udenhout, Breda, Alphen, Helmond, Deurne en Haaren. In totaal werden ruim 6250 hennepplanten met een geschatte waarde van een half miljoen euro gevonden. Negen verdachten zijn aangehouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.