Home

Achtergrond

Boeren en loonwerkers willen kinderen beschermen

Dalfsen – Om gevaarlijke situaties met trekkers en zware landbouwmachines te voorkomen, deelden LTO Noord, brancheorganisatie voor loonwerkers Cumela en Veilig Verkeer Nederland deze week veiligheidshesjes op 89 basisscholen in het Vechtdal.

Ommen – Om gevaarlijke situaties met trekkers en zware landbouwmachines te voorkomen, deelden LTO Noord, brancheorganisatie voor loonwerkers Cumela en Veilig Verkeer Nederland deze week veiligheidshesjes op 89 basisscholen in het Vechtdal. De organisaties doen dit om landbouwverkeer alerter te maken op de fietsende kinderen. Het initiatief komt voort uit de Landbouwontwikkelingsagenda ’Ruimte voor de Vecht’. De LTO Noord afdelingen Hardenberg, Ommen, Dalfsen en West-Overijssel hebben deze agenda opgesteld met boeren uit de regio.

Foto Ruud PloegHerveld – Zolang het weer het toelaat gaan de melkkoeien van biologisch melkveehouder Jan Vilier uit het Gelderse Herveld nog naar buiten. ”We laten de koeien zo lang mogelijk buiten lopen.” De huiskavel is echter te klein om de koeien het hele seizoen te weiden.

”Aangezien we een melkrobot hebben proberen we de koeien zoveel mogelijk achter de stal te weiden”, vertelt Vilier. Nu moeten de koeien de weg oversteken. Twee koeien liggen even dwars, maar vervolgen uiteindelijk toch hun weg.

Foto VidiPhoto

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.