Home

Achtergrond

Blanke vleeskalveren leveren de kosten niet op

De afzet van blank kalfsvlees loopt nog niet zo goed als de kalfsvleesintegraties zouden wensen.

Zij hoopten op een stijging van de opbrengsten na oktober. Die maand is nooit zo goed voor de afzet van blank kalfsvlees als gevolg van de start van het wildseizoen. Daarna zouden consumenten meer blank kalfsvlees moeten kopen. Dat is nog niet het geval. Alleen in Frankrijk liggen de prijzen hoger dan in de rest van Europa door een krap aanbod.

Blanke vleeskalveren leveren door het uitblijven van een prijsstijging van het vlees van de dieren hetzelfde op. Zwartbonte dieren noteren € 5,05 tot € 5,15 en roodbonten € 5,15 tot € 5,25 per kilo geslacht gewicht.

Prognose: prijs gelijk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.