Home

Achtergrond 284 x bekeken

Bewaren graan wordt niet beloond op onzekere markt

Rust overheerst op de markt. Voertarwe doet franco geleverd 198 euro per ton. Maar er doen zich unieke verschijnselen voor op de markt.

Tarwe voor levering in december is duurder dan voor levering begin volgend jaar. Bewaren wordt niet beloond. Het tekent de onzekerheid. Daarnaast is gerst duurder dan tarwe. Ook dat komt niet vaak voor. De EU heeft minder gerst geoogst en Oekraïne blijft de export van gerst belasten.

De graanprijzen blijven onvoorspelbaar. Van invloed is hoe het zuidelijk halfrond oogst, hoe het graan op het noordelijk halfrond de winter overleeft, hoe de export vanuit de EU blijft lopen en of Brussel de invoerheffingen gaat schorsen.

Prognose: prijs onvoorspelbaar.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.