Home

Achtergrond 1 reactie

Amerigo geniet van oude dag

Rijswijk - Amerigo, het paard dat Sinterklaas ruim 20 jaar droeg bij de intocht en op de daken om pakjes rond te brengen op Sinterklaasavond, is met pensioen.

De goedheiligman zei woensdag veel van zijn paard te houden, maar dat het tijd is dat de bijna 30 jaar oude schimmel van zijn oude dag geniet. Zijn taak wordt zaterdag, wanneer Sinterklaas aankomt in Dordrecht, overgenomen door een ander paard.

Sinterklaas vindt het erg jammer. "Als mensen me vragen: Sinterklaas, wat is uw liefste bezit, dan aarzel ik tussen Het Boek en Het Paard. Dan kies is voor Amerigo want die is warm, en boek is koud'', aldus de goedheiligman. Het paard geniet van zijn pensioen in een wei op de Veluwe. "Zo nu en dan ga ik vast nog wel bij Amerigo langs'', zei Sinterklaas.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jann

    Eeh.... is dit AGD Nieuws? Volgens mij hoort zulke berichtgeving als deze ergens anders thuis, bv jeugdjournaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.