Home

Achtergrond

Afzet Conference verloopt traag, prijzen mager

De afzet van Conference verloopt moeizaam, door het uitblijven van de grote vraag. Dat melden handelspartijen. Met name op de Duitse markt zou het lastig zijn Nederlandse peren kwijt te raken vanwege de concurrentie met Italië, dat dit jaar een goede oogst kent van de Abate.

De vermarkting naar andere afzetgebieden verloopt eveneens teleurstellend. Rusland zou zeer traag op gang komen. Ook de Engelse markt is grotendeels zelfvoorzienend, een situatie die zeker nog tot februari zal aanhouden, zo luidt de verwachting. De export naar Scandinavië zou wel beter lopen, dan andere jaren.

De prijzen zijn mager, gemiddeld wordt er voor gesorteerd product 37 tot 45 cent per kilo betaald.

Prognose: prijs stabiel.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.