Home

Achtergrond

520 kalkoenen voor Texaans Thanksgiving-maal

San Antonio - In het Amerikaanse San Antonio in de staat Texas staan 520 kalkoenen op het menu voor het traditionele Thanksgiving-diner donderdag. Meer dan 25.000 mensen zullen aanschuiven in een enorme zaal in de stad.

Sinds zondag zijn zo'n 4000 vrijwilligers al bezig met de bereiding van het eten voor ouderen, militairen en anderen die niet alleen willen zijn op deze feestdag. De maaltijd wordt volledig betaald door donateurs. Het vervoer van en naar de feestlocatie is gratis voor 55-plussers.

Een restaurateur startte de traditie van een Thanksgiving-diner voor de hele gemeenschap in 1979, omdat het hem was opgevallen dat veel mensen die hij die dag kalkoen bezorgde, alleen thuis zaten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.