Home

Achtergrond

Week 43: ruim aanbod eieren

De kentering die vorige week op de markt van eieren zichtbaar was, zet deze week, weliswaar wat aarzelend, toch verder door. De vraag naar eieren is op zich goed en volgens de pakstations zou ook de consumptie op een redelijk peil liggen.

Men is wel wat benieuwd voor de ontwikkelingen van de komende week, want op dit moment wordt de vraag naar eieren vanuit Duitsland wat naar voren getrokken, omdat onze oosterburen volgende week maandag en dinsdag Reformationstag en Allerheiligen vieren.

De bestellingen vanuit die kant zijn daarom dus zeker niet slecht, maar alles zal er vanaf hangen of de vraag naar eieren van de Duitse consument van dien aard zal zijn, dat er volgende week van een behoorlijke herbevoorrading bij de Duitse retail sprake zal zijn.

Op dit moment is dat dus nog afwachten hoe zich dat gaat ontwikkelen. Hoewel de industrie redelijk in beeld is, vraagt men niet echt hele grote hoeveelheden eieren. Het positieve gevoel dat men bij de vraag vanuit dit marktsegment heeft, is vooral gebaseerd op de wat hogere prijzen die de verwerkers willen betalen.

Het aanbod van eieren is nog steeds behoorlijk ruim, waarbij dat van de kleine S eieren wel wat kleiner wordt.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.