Home

Achtergrond

Week 42: redelijk vriendelijk marktbeeld

Het beeld op de markt van kuikenvlees blijft volgens slachters en handelaren redelijk positief van toon. De binnenlandse vraag naar vers product is best in orde en ook de retailers in de ons omliggende landen zijn goed in beeld.

Dit heeft als gevolg dat het beschikbare aanbod voor het merendeel gewoon wegloopt en er dus nauwelijks extra product wordt ingevroren. De meeste kuikendelen worden goed gevraagd, waarbij een wat tegenvallend aspect wel de vraag en interesse naar filet vormt.

Deze soort zou enigszins onder druk staan, omdat vooral afnemers uit bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk wat achterover kunnen leunen, omdat er nogal wat filet beschikbaar is.

De vraag naar kuikenbouten blijft redelijk goed, waarbij er echter volgens met name handelaren, vanuit een enkel Oost Europees land wel iets meer weerstand tegen het prijspeil lijkt op te treden. De prijzen van de kuikenbouten liggen nu zo tussen de € 1,10 en € 1,15/kg en dat lijkt voor een aantal afnemers in die regio op dit moment wel zo’n beetje de limit.

Voor de meeste aanbieders vormt dat echter nog geen probleem, omdat de voorraden zeker niet groot zijn en men daarom ook niet al te snel met lagere biedingen akkoord hoeft te gaan.

Voor het merendeel komt het er echter op neer, dat wat beschikbaar is, goed wegloopt en dat geldt met name ook voor kuikenvleugels, want een licht overschot wat van deze soort aanvankelijk leek op te treden, is voor een groot deel weggewerkt vanwege een aantrekkende vraag vanuit Zuidoost Azië.

Al met al, blijft het marktbeeld dus redelijk vriendelijk ogen. De prijzen van de levende “vrije” kuikens zijn deze week voor zowel de lichte als zware kuikens op € 0,97/kg gestabiliseerd en ook de basiscontractprijs voor levering vanaf volgende week wijzigde niet en lag op € 0,81/kg.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.