Home

Achtergrond 2 reacties

Week 42: eieraanbod ruim van omvang

Deze week lijkt er een kentering op te treden op de markt van eieren. De vraag en bestellingen trekken wat aan en dat geldt dan vooral voor de eiproductenindustrie. Het lijkt er een beetje op dat dit marktsegment de eierkar wat uit het moeras trekt, want men is redelijk actief, plaatst bestellingen en is eveneens genegen wat hogere prijzen te betalen.

In het kielzog van de industrie worden ook de retailers wat actiever, alhoewel de pakstations het idee hebben, dat de consumptie nog niet echt veel beter wordt. Mogelijk dat de lopende herfstvakantie in enkele regio’s hier wat mee van doen heeft. Niettemin realiseren de pakstations bij afzet op de supermarkten ook wat hogere prijzen.

De afzet naar derde landen is op zich niet slecht, maar in een markt met aantrekkende prijzen nemen de hoeveelheden op deze landen al snel wat af. Er zijn bijvoorbeeld redelijk wat aanvragen vanuit Iran en Irak, men vraagt daar grote hoeveelheden, maar als de rekening op tafel komt, haakt men al snel weer af.

Het aanbod van eieren blijft onverminderd ruim van omvang, maar is zich voor wat betreft de soorten wat aan het verleggen. Er zijn nu duidelijk wat minder S eieren beschikbaar en wat meer M eieren. Dat is op zich niet vreemd, want er zijn gedurende het jaar nogal wat jonge hennen opgezet en S eieren worden naar verloop van tijd uiteraard vanzelf M eieren.

Voor de verandering zijn er deze week dus eindelijk eens wat positieve geluiden over dit marktsegment te melden.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    hei

    Produktie in 2012 van eieren 0,1 procent omhoog??? ik begrijp het allemaal niet meer. waar zijn we eigelijk mee bezig wie kan het hiervoor doen de laatste 2 jaar.

  • no-profile-image

    dirk

    @Hei,niet alles geloven wat ze zeggen.Kijk naar de dramatisch gedaalde inlegcijfers vanaf begin dit jaar Europees gezien.De eierprijzen zullen tot ongekende hoogte stijgen binnen 6 maanden!Zeker weten dat dat gebeurt!Of dat het goed is dat de prijs zo hoog wordt is vraag 2.

Of registreer je om te kunnen reageren.