Home

Achtergrond

Vrije nuchtere kalveren goed verkocht in Purmerend

De handel in de nuchtere kalveren die nog vrij verkocht worden, liep dinsdag goed op de markt in Purmerend.

De dieren werden 8 tot 10 euro duurder. Een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit noteerde daarmee 103 tot 133 euro per stuk. Dat is 23 euro meer dan een jaar geleden. Het aandeel van de vrije kalveren is nog maar klein ten opzichte van de totale aanvoer in Purmerend. Daardoor neemt het belang van deze notering sterk af.

Kalfsvleesintegraties maken zich zorgen over het relatief hoge niveau van de notering van nuchtere kalveren. Zij leggen nog geld toe op de slachtrijpe blanke vleeskalveren. Rosévleeskalveren brengen wel de kostprijs op en stuwen de nukaprijs op.

Prognose: prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.