Home

Achtergrond

Vion verhoogt varkensprijs met 2 cent per kilo

Vion verhoogt zijn Nederlandse varkensprijs voor deze week met 2 cent naar € 1,57 per kilo geslacht gewicht.Daarmee komt deze notering op hetzelfde niveau als de Duitse varkensprijzen van Tönnies en Vion Nord. Die verhoogden hun prijzen afgelopen vrijdag met 6 cent naar € 1,59 per kilo. Die forse verhoging draaiden zij vandaag al weer iets terug. Zij maken de hooggespannen verwachtingen bij vleesvarkenshouders niet waar in de afzetmarkt voor varkensvlees. Dat levert 2 cent per kilo meer op.

Vion wil in Nederland rust in de markt en doet het daarom voorzichtig aan met zijn prijsverhoging. Het bedrijf wil voorkomen dat zijn varkensprijs later dit jaar omlaag moet.

Prognose: prijs stijgt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.