Home

Achtergrond

Vion verhoogt varkensprijs met 2 cent

Vion verhoogt zijn varkensprijs met 2 cent deze week.

Dit in tegenstelling tot Duitsland dat vrijdag voor de dertiende week de prijs ongewijzigd op € 1,53 hield.

Vorige week verhoogde Van Rooi zijn prijs al met 1 cent. Dit blijkt nu een voorbode te zijn geweest voor betere tijden. De vleesmarkt trekt wat aan. De afzet van bacon naar Engeland loopt beter en ook worden er meer hammen afgezet aan de overkant van het Kanaal.

De prijsverhoging in deze tijd van het jaar is tamelijk uniek. De afgelopen jaren was er rond week 40 steeds sprake van een dalende varkensprijs. In Duitsland is veel onrust over de nieuwe uitbetalingsschema’s. Hoe dit een rol speelt is nog moeilijk te zeggen.

Prognose: positief.

Of registreer je om te kunnen reageren.