Home

Achtergrond

Varkensprijs blijft muurvast op € 1,53 per kilo

Voor de elfde week op rij blijft de Vion-notering staan op € 1,53. Dat gebeurt wederom in navolging van de Duitse noteringen.

Er is sprake van een erg rustige marktsituatie met weinig beleving. Vraag en aanbod zijn met elkaar in evenwicht. De huidige situatie is tamelijk uniek. De laatste jaren was er rond week 38 steeds sprake van een prijsdaling. Vorig jaar bijvoorbeeld dook de prijs in week 38 met 4 cent omlaag. Dit jaar is van die prijsdaling echter geen sprake. In die zin is er dit jaar dus sprake van een trendbreuk.

De rust aan het prijzenfront hoeft niet op alle fronten negatief te zijn. Afnemers hebben een voorkeur voor stabiele prijzen. Voor de sector blijft het echter zuur dat de huidige prijs de kosten niet dekt.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.